Het vliegveld Luxemburg, ook wel bekend als Luxembourg Airport, is de belangrijkste internationale luchthaven van Luxemburg. Het vliegveld is gelegen in de gemeente Sandweiler, op ongeveer 6 kilometer ten oosten van de stad Luxemburg.

Locatie

Het vliegveld Luxemburg is strategisch gelegen in het hart van Europa. Het is omringd door België, Duitsland en Frankrijk, waardoor het een ideale locatie is voor zowel zakenreizigers als toeristen. De luchthaven ligt in de buurt van de snelweg A1, die een directe verbinding biedt naar de omliggende landen.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Luxemburg is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hieronder volgt een overzicht:

  • Auto: Het vliegveld is gemakkelijk bereikbaar met de auto via de snelweg A1. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar voor zowel kort als lang parkeren.
  • Openbaar vervoer: Er is een regelmatige busverbinding tussen het vliegveld en het centrum van Luxemburg. Daarnaast is er ook een treinstation in de buurt van de luchthaven, waardoor reizen met de trein ook een optie is.
  • Taxi: Er zijn voldoende taxi’s beschikbaar bij het vliegveld om reizigers naar hun bestemming te brengen.

Aantal passagiers

Het vliegveld Luxemburg verwelkomt jaarlijks een aanzienlijk aantal passagiers. In 2019 bedroeg het totale aantal passagiers ongeveer 4,4 miljoen. Dit aantal is sindsdien gestaag gegroeid, waardoor het vliegveld een belangrijke speler is geworden in de regio.

Wetenswaardigheden

Naast de bereikbaarheid en het aantal passagiers zijn er nog enkele andere interessante feiten over het vliegveld Luxemburg:

  • Het vliegveld heeft een moderne terminal met diverse faciliteiten, waaronder winkels, restaurants en lounges.
  • Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die vluchten aanbieden van en naar Luxemburg, waaronder KLM, Luxair, Ryanair en easyJet.
  • Het vliegveld Luxemburg heeft een uitgebreid netwerk van bestemmingen, zowel binnen Europa als daarbuiten. Populaire bestemmingen zijn onder andere Londen, Parijs, Frankfurt en Barcelona.
  • Er zijn diverse autoverhuurbedrijven aanwezig op het vliegveld, waardoor reizigers gemakkelijk een auto kunnen huren om de omgeving te verkennen.
  • Het vliegveld Luxemburg heeft ook vrachtfaciliteiten en speelt een belangrijke rol in de logistieke sector van het land.

Al met al is het vliegveld Luxemburg een belangrijke hub in Europa, met goede bereikbaarheid, een groeiend aantal passagiers en diverse interessante faciliteiten. Of je nu op zakenreis gaat of op vakantie, het vliegveld Luxemburg biedt een uitstekende startpunt voor je reis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *