Vliegveld Vilnius is het belangrijkste internationale vliegveld van Litouwen en bevindt zich in de hoofdstad Vilnius. Het vliegveld is een belangrijke hub in de Baltische regio en bedient zowel binnenlandse als internationale vluchten.

Locatie

Het vliegveld Vilnius ligt op ongeveer 5 kilometer ten zuiden van het stadscentrum van Vilnius. De exacte locatie is in de wijk Vėželiai. Deze strategische locatie zorgt voor een gemakkelijke toegang tot de stad en de omliggende gebieden.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Vilnius is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hier zijn enkele opties:

 • Auto: Het vliegveld is bereikbaar via de snelweg A3, die Vilnius verbindt met andere steden in Litouwen en de buurlanden.
 • Openbaar vervoer: Er zijn regelmatige busverbindingen tussen het vliegveld en het stadscentrum van Vilnius. De reistijd bedraagt ongeveer 15-20 minuten, afhankelijk van het verkeer.
 • Taxi: Er zijn voldoende taxi’s beschikbaar bij het vliegveld. Het is raadzaam om vooraf een betrouwbare taximaatschappij te kiezen of gebruik te maken van de officiële taxistandplaatsen.

Aantal passagiers

Het vliegveld Vilnius heeft de afgelopen jaren een gestage groei in het aantal passagiers doorgemaakt. In 2019 bedroeg het totale aantal passagiers meer dan 5 miljoen. Deze groei is te danken aan de toenemende populariteit van Vilnius als toeristische bestemming en de groeiende economie van Litouwen.

Faciliteiten

Het vliegveld Vilnius biedt een breed scala aan faciliteiten om aan de behoeften van de passagiers te voldoen. Enkele van de belangrijkste faciliteiten zijn:

 • Winkels en restaurants: Er zijn verschillende winkels en restaurants op het vliegveld waar passagiers kunnen winkelen en genieten van diverse gerechten.
 • Duty-free winkels: Passagiers kunnen profiteren van belastingvrije winkels om parfums, cosmetica, alcoholische dranken en andere producten te kopen.
 • Autoverhuur: Verschillende autoverhuurbedrijven hebben vestigingen op het vliegveld, waardoor passagiers gemakkelijk een auto kunnen huren om de stad en de omgeving te verkennen.
 • Hotels: In de directe omgeving van het vliegveld zijn er verschillende hotels beschikbaar voor passagiers die een overnachting nodig hebben.
 • Parkeergelegenheid: Het vliegveld biedt voldoende parkeergelegenheid voor zowel korte als lange termijn. Er zijn speciale parkeerplaatsen voor mindervaliden.

Wetenswaardigheden

Naast de gebruikelijke faciliteiten zijn er ook enkele interessante wetenswaardigheden over het vliegveld Vilnius:

 • Het vliegveld heeft een moderne terminal met een eigentijds ontwerp en state-of-the-art faciliteiten.
 • Het is het grootste en drukste vliegveld van Litouwen.
 • Het vliegveld Vilnius heeft verschillende luchtvaartmaatschappijen die regelmatige vluchten aanbieden naar bestemmingen in Europa en andere delen van de wereld.
 • Het vliegveld heeft een goede reputatie op het gebied van veiligheid en klantenservice.
 • Er zijn plannen om het vliegveld verder uit te breiden en te moderniseren om aan de groeiende vraag te voldoen.

Al met al is het vliegveld Vilnius een belangrijke toegangspoort tot Litouwen en de Baltische regio. Met zijn gunstige locatie, goede bereikbaarheid en uitgebreide faciliteiten biedt het vliegveld een comfortabele en efficiënte reiservaring voor zowel binnenlandse als internationale reizigers.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *