Het vliegveld Kiev Boryspil, ook wel bekend als de Internationale Luchthaven Boryspil, is het grootste en drukste vliegveld van Oekraïne. Het is gelegen in de stad Boryspil, ongeveer 29 kilometer ten oosten van het centrum van Kiev, de hoofdstad van Oekraïne.

Locatie

Het vliegveld Kiev Boryspil is strategisch gelegen in de buurt van de belangrijkste snelwegen en spoorwegen van Oekraïne. Dit maakt het gemakkelijk bereikbaar voor zowel binnenlandse als internationale reizigers. De luchthaven ligt aan de snelweg M03, die Kiev verbindt met andere grote steden in Oekraïne.

Daarnaast is er een treinstation op het vliegveld, genaamd Boryspil-Aeroport, dat directe verbindingen biedt met het centraal station van Kiev. Deze treinverbinding is een handige optie voor reizigers die het openbaar vervoer verkiezen boven de weg.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Kiev Boryspil is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hier zijn enkele opties:

  • Auto: Reizigers kunnen het vliegveld met de auto bereiken via de snelweg M03. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar, zowel voor kort parkeren als lang parkeren.
  • Trein: Het treinstation Boryspil-Aeroport biedt directe verbindingen met het centraal station van Kiev. De treinreis duurt ongeveer 40 minuten.
  • Bus: Verschillende buslijnen verbinden het vliegveld met verschillende delen van Kiev en andere nabijgelegen steden.
  • Taxi: Er zijn tal van taxi’s beschikbaar bij het vliegveld. Het is raadzaam om vooraf een betrouwbare taxidienst te boeken om ongemakken te voorkomen.

Aantal passagiers

Het vliegveld Kiev Boryspil is een belangrijk knooppunt voor zowel binnenlandse als internationale vluchten. Het aantal passagiers dat jaarlijks gebruik maakt van de luchthaven blijft gestaag groeien. In 2019 bedroeg het totale aantal passagiers meer dan 15 miljoen.

De luchthaven bedient een breed scala aan luchtvaartmaatschappijen, waaronder zowel grote internationale maatschappijen als regionale luchtvaartmaatschappijen. Populaire bestemmingen vanaf het vliegveld Kiev Boryspil zijn onder andere Amsterdam, Londen, Istanbul en Dubai.

Andere wetenswaardigheden

Het vliegveld Kiev Boryspil biedt een scala aan faciliteiten en diensten om het reizigerscomfort te garanderen. Hier zijn enkele van de belangrijkste kenmerken:

  • Winkels en restaurants: Er zijn tal van winkels en restaurants beschikbaar op de luchthaven, waar reizigers kunnen genieten van een breed scala aan producten en gerechten.
  • Hotels: In de directe omgeving van het vliegveld zijn verschillende hotels te vinden, waaronder enkele die op loopafstand liggen. Dit is handig voor reizigers die een overnachting nodig hebben.
  • Bagageopslag: Het vliegveld biedt bagageopslagfaciliteiten voor reizigers die hun bagage tijdelijk willen achterlaten.
  • Wi-Fi: Gratis Wi-Fi is beschikbaar in de terminalgebouwen, zodat reizigers verbonden kunnen blijven tijdens hun verblijf op de luchthaven.
  • Autoverhuur: Verschillende autoverhuurbedrijven hebben vestigingen op het vliegveld, waardoor reizigers gemakkelijk een auto kunnen huren voor hun verblijf in Kiev.

Kortom, het vliegveld Kiev Boryspil is een belangrijke luchthaven in Oekraïne, gelegen in de buurt van de hoofdstad Kiev. Met goede bereikbaarheidsopties, een groot aantal passagiers en diverse faciliteiten, is het een populaire keuze voor zowel binnenlandse als internationale reizigers.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *